Malo mešano (na način šefa kuhinje) - Spletni seminarji

Spletna seminarna prof. Orla vabi na spletni kongres:

Skoraj vse o funkcionalnih gastrointestinalnih motnjah pri dojenčkih in otrocih

 

Kdaj: kongres v obliki dveh seminarjev 18. in 25. februarja (oboje četrtek in začetek ob 19. uri)

Nastopajo: prof. dr. Rok Orel, dr. med., znan. svet, prof. dr. Matjaž Homan, dr. med., doc. dr. Evgen Benedik, dipl. ing. živil. tehnol., asist. dr. Jernej Brecelj, dr. med., Tina Kamhi Trop, dr. med., Borče Micev, dr. med. (psihiater)
 
 
Po velikem uspehu decembrskega »Skoraj vse o kroničnih vnetnih črevesnih boleznih…« je na sporedu nov izdelek naše produkcije iz niza »Skoraj vse«. Tokrat o funkcionalnih gastrointestinalnih motnjah.
 
Kot vedno bomo silno pragmatični, se pravi oboroženi z novimi doktrinami, znanstvenimi dognanji in praktičnimi nasveti. Pameten človek bi rekel: »Zakaj bi se  sam prebijal čez vse, če so to naredili drugi in lahko v dveh večerih dobim najbolj praktično uporaben povzetek«. Kongres bo potekal v obliki moderiranih in slikovno opremljenih odgovorov na sistematično zastavljena vprašanja. Vpraševali boste lahko seveda tudi vi.
 
 
Takole je zgledala kreativna zasnova programa:
 
Ravno prav teorije za prakso: Kaj moremo vedeti o etiologiji, naravnem poteku in prognozi funkcionalnih prebavnih motenj in znati povedati bolniku in staršem, da bomo imeli mir pred njimi?
 
Vse poti vodijo v Rim: Ali so rimski kriteriji uporabni v praksi?
 
Bruhajo kot vidre: o regurgitaciji dojenčkov, ruminaciji, funkcionalni slabosti in bruhanju, cikličnem bruhanju in podobnih rečeh
 
Boli, boli trebuh: o kolikah, dispepsiji, abdominalni migreni in neopredeljenih trebušnih bolečinah
 
Ko piska driska: funkcionalne driske, ki niso zmeraj funkcionalne
 
Ko nas draži črevo: skoraj vse o sindromu razdražljivega črevesa
 
Nič niso naredili, a vendar so zaprti: o kroničnem zaprtju pa še malenkost o disheziji in rektoanalni disinergiji
 
 
 
Takole je zgledal program za ljudi, ki potrebujejo v življenju red (vodstva multinacionalk, zdravljeni konstipiranci itd.):
 
Definicija in mehanizmi nastanka funkcionalnih gastrointestinalnih motenj. Rok Orel, Borče Micev
 
Funkcionalne motnje, kjer je vodilni simptom bruhanje – regurgitacije dojenčka, funkcionalna slabost in bruhanje, sindrom cikličnega bruhanja. Jernej Brecelj
 
Vloga prehranskih alergij pri funkcionalnih motnjah pri dojenčkih. Jernej Brecelj
 
Funkcionalne gastrointestinalne motnje, kjer je vodilni simptom bolečina v trebuhu – kolike dojenčka, funkcionalna dispepsija, abdominalna migrena in centralno mediirana trebušna bolečina. Matjaž Homan, Borče Micev
 
Črevesna mikrobiota, črevo in možgani. Postinfekcijski sindrom razdražljivega črevesa in antibiotiki kot dejavnik tveganja za pojav funkcionalnih motenj. Rok Orel
 
Sindrom razdražljivega črevesa. Tina Kamhi, Matjaž Homan
 
Vloga prehrane pri nastanku in zdravljenju funkcionalnih gastrointestinalnih motenj. Evgen Benedik
 
Funkcionalno zaprtje in druge motnje defekacije. Rok Orel, Tina Kamhi
 
 
Ker pa poskušamo biti hkrati kreativni in sistematični, lahko v resnici pričakujete nekaj vmes. 
 
 
Prijava in ogled so seveda brezplačni.
 
Prijavite se lahko na spletnem obrazcu spodaj.
 
 
Pozor! Glejte, da se prijavite na pravi kongres, ker bo v marcu potekal še bratski kongres o funkcionalnih gastrointestinalnih motnjah pri odraslih. Če želite, si lahko ogledate seveda tudi tega, čeprav je v prvi vrsti namenjen družinskim zdravnikom, gastroenterologom in farmacevtom.
 
 
 
Se gledamo!
 
Prof. dr. Rok Orel, dr. med., znan. svet.
Navidezni direktor spletne seminarne
 
 
 
P.S.
 
Glede na to, da se številni gledalci naših izobraževanj udeležujete redno, smo se odločili, da jih bomo za njihovo zvestobo nagradili. Zato smo začeli podeljevati točke zvestobe. Za vsak seminar dobite 2, za cel kongres 4. Za dosti zbranih točk bomo ob koncu leta podelili tudi nagrade, ki pa naj zaenkrat ostanejo še skrivnost.
 

 

Prijava ni več mogoča.