Malo mešano (na način šefa kuhinje) - Spletni seminarji
Prof. dr. Rok Orel in Inštitut za probiotike in funkcionalno hrano vas vabimo na
Spletni seminar

Praktični vodnik po probiotikih in prebiotikih

 
Kdaj: v četrtek 17.6. s pričetkom ob 19. uri
Predavatelji: prof. dr. Borut Štrukelj, mag. farm.; prof. dr. Irena Rogelj, dipl. inž. živ. tehnol.; prof. dr. Danica Rotar Pavlič, dr. med., prof. dr. Rok Orel, dr. med.
 
Za spletni seminar smo vložili vloge za dodelitev licenčnih točk pri Zdravniški zbornici in pri lekarniški zbornici

Inštitut za probiotike za udeležno na seminarju podeljuje tudi 3 svoje točke zvestobe (za redne udeležence naših izobraževanj). Več o njih si lahko ogledate na naši spletni strani
 
Brezplačna prijava na spletni seminar: 
 
 
Drage kolegice, dragi kolegi!
 
Inštitut za probiotike in funkcionalno hrano z več kot desetletno tradicijo izobraževanja in raziskovanja na področju probiotikov, prebiotikov in sinbiotikov prireja svoj tradicionalni letni kongres, ki smo g tokrat poimenovali Praktični vodnik po probiotikih in prebiotikih. Zakaj? Ker smo v vseh letih našega delovanja sprevideli, da strokovnjakom na različnih področjih zdravstva zelo primanjkuje predvsem praktičnih znanj, ki bi jim omogočala pravilno, smiselno in bolnikom še kako koristno uporabo teh snovi.
 
Kaj so najpogostejše napake, ki jih opažamo na terenu?
 
Napačnega razumevanja, kaj prebiotiki in probiotiki sploh so (Ne, to niso koristni mikroorganizmi, ki živijo v našem črevesu! Še manj pa so probiotiki jogurt in kislo zelje!)
 
Skepsa v učinkovitost in koristnost probiotikov in prebiotikov na eni in slepa ter neutemeljena zaverovanost v koristnost pro- in prebiotikov ne glede na njihovo vrsto pri veh mogočih indikacijah.
 
Napačna in zato neučinkovita izbira probiotikov za indikacije, kjer bi bili drugi učinkoviti.
 
Nepoznavanje pomena izbora kvalitetnega preparata oz. na kaj vse moramo biti pozorni, da bo imel bolnik od našega nasveta dejansko korist.
 
Kje, kdaj in za koga, predvsem pa točno kateri probiotiki ali prebiotiki so ob kakšni indikaciji koristni.
 
Zato vas bomo skozi pogovor in prezentacije z več vodilnimi slovenskimi strokovnjaki na tem področju vodili od odgovora do odgovora, od praktično uporabnega znanja do veščine izbire pravih pre- in zlasti probiotičnih preparatov za uspešno vodenje bolnikov z najrazličnejšimi zdravstvenimi problemi. Čista na dokazih temelječe medicina, pa še veliko čisto direktnih nasvetov »največjih mojstrov svoje obrti«.
 
Da pa bo zadeva še uporabnejša in da boste od nje lahko odnesli kar največ, pa nam lahko zastavite tudi vaša vprašanja s tega področja. Ne le v diskusiji ob koncu prezentacj, ampak že v naprej. In praktične odgovore nanje bomo vpletli že v naše prezentacije. Do 1. junija jih sprejemamo na našem e-poštnem naslovu info@probiotics.si.
 
Na spletni seminar, udeležba je brez kotizacije, se prijavite preko prijavnega obrazca na Zoom-u.
 
Prosimo vas, da pri prijavi pazljivo izpolnite vse rubrike, saj nam le to omogoča ustrezno evidenco in s tem dodeljevanje licenčnih točk in točk zvestobe!
 
Prilagamo še okvirni program srečanja.
 
Program
 
Enkrat za vselej razjasnimo pojme, kaj je mikrobiota, mikrobiom, probiotik, prebiotik, sinbiotik, postbiotik… (kajti večina zdravstvenih strokovnjakov jih ne razume prav)
Kako stvari v resnici delujejo (razumem mehanizme delovanja, zato znam prav izbirati na načelni ravni)
 
Razvoj črevesne mikrobiote in epigenetsko programiranje ali kakšen pomen in smisel imajo probiotiki in prebiotiki med nosečnostjo, med dojenjem in v otroških mlečnih formulah (v zadnjih tudi oligosaharidi humanega mleka)
 
Kako izbrati pravi probiotik za določeno indikacijo (od na dokazih temelječe medicine do vprašanj o kakovosti preparatov)
 
Probiotiki in driske: infekcijske, na potovanjih in ob jemanju antibiotikov (vključno z eradikacijo Helicobacter pylori)
 
Probiotiki in imunski sistem (splošna odpornost proti okužbam, alergije, neinfekcijska vnetja)
 
Os mikrobiota-črevo-možgani (od funkcionalnih gastrointestinalnih motenj do psihobiotikov)
 
Pogosta vprašanja in vaša vprašanja
 

 

Prijava ni več mogoča.