Malo mešano (na način šefa kuhinje) - Spletni seminarji

Malo mešano (na način šefa kuhinje)

Zdaj še v obliki spletnih seminarjev!

 
Kdaj: v četrtek 2. decembra s pričetkom ob 19:30,
v ponedeljek 6. decembra s pričetkom ob 19:30,
v četrtek 9. decembra s pričetkom ob 19:30 in
v ponedeljek 13. decembra s pričetkom ob 19:30
 
Udeleženci bodo prejeli licenčne točke Zdravniške zbornice in Lekarniške zbornice Slovenije ter
naše točke zvestobe
 
Brezplačne prijave s klikom na "Prijava" spodaj
 
 
Drage kolegice in kolegi,
 
Po izjemno uspešnem prvem kongresu »v živo« v naši organizaciji po dveh letih izključnega »navideznega druženja« preko naše Spletne seminarne (govora je seveda o oktobrskem Imunost gre skozi želodec), vas ponovno vabimo v našo družbo.
 
Tokratni kongres bo, kot pove že njegovo ime, postregel z vrsto tem, ki jim je težko najti skupni imenovalec, razen njihove aktualnosti in praktične uporabnosti. Poglejte program! Verjemite, da vemo, kaj vam obljubljamo! Kongres je namenjen »zdravstvenim profesionalcem« različnih profilov: družinskim zdravnikom, pediatrom, gastroenterologom, farmacevtom, kliničnim dietetikom…
 
In spet vas bomo razvajali z novim in uporabnim znanjem podanim skozi usta naših izvrstnih predavateljev, ki niso le vodilni strokovnjaki na področjih, o katerih bomo govorili (se pogovarjali), ampak tudi veliki mojstri jasnega, zanimivega in načeloma tudi zabavnega predstavljanja strokovnih vsebin, ki so jim zaupane. Da bomo razširili tudi vaša nemedicinska obzorja, bo tokrat poskrbel naš posebni gost baron Janez Vajkard Valvasor z najbolj »sočnimi« odlomki iz Slave vojvodine Kranjske. Vsi ki poznate naše kongrese, veste o čem govorim. Vsi, ki jih še ne poznate, vprašajte poznavalce!
 
 
Za udeležbo se prijavite na naslednji povezavi: https://zoom.us/webinar/register/WN_Y3Q7-o4gTaWONB9x1YWSgg
 
 
Prosimo vas, da nam ob prijavi zaupate tudi vaš domač naslov in telefonsko številko, ki ju bomo seveda hranili v skladu z vsemi pravili in pravilniki o varovanju osebnih podatkov! Zakaj? Udeležba na vsakem od treh webinarjev vam prinaša po eno Točko zvestobe, ki jih nekateri zbirate že od začetka pomladi. Vsi, ki boste do konca leta 2021 zbrali 10 ali več točk zvestobe, boste udeleženi pri žrebanju številnih lepih nagrad, ki jih bo podelil naš Inštitut za probiotike in funkcionalno hrano v povezavi z našimi bratskimi in sestrskimi podjetji in poslovnimi partnerji. 
 
 
Se vidimo,
 
Prof. dr. Rok Orel, dr. med., znan. svet.
Šef kuhinje
 
 
 
Program
 
1.            Spletni seminar 2. 12. 2021
  Uvod - Orel R.
  Kaj lahko naredimo za optimizacijo potenciala svojih potomcev. Dobri in manj dobri geni, kako optimalno izkoristiti prve in utišati druge. - Orel R.
  Vloga prehrane nosečnic, doječih mater in dojenčkov za optimizacijo »programiranja« vseh organskih sistemov in njihovo pripravo za »sodoben stil življenja« - Orel R., Benedik E.
  Satelit Medis
  Satelit Alkaloid
   
2.            Spletni seminar 6. 12. 2021
  Satelit BioLek: formule iz kozjega mleka - Benedik E.
  Optimizacija otrokovega razvoja – od prehrane in gibanja do učenja in oblikovanja zdravega psihosocialnega okolja. - Orel R., Benedik E., Lešnik Musek P.
  Bolečine – O vzrokih, mehanizmih in lajšanju: iz prakse za prakso - Štrukelj B.
  Satelit Alkaloid
  Satelit Lek: Ko lajšamo bolečino pomislimo tudi na mikrobioto - Štrukelj B.
   
3.            Spletni seminar 9. 12. 2021
  Funkcionalna komponenta organskih bolezni prebavil – večinoma spregledano dejstvo, ki pogosto vodi v neoptimalno zdravljenje in slabšo kvaliteto življenja bolnikov - Novak G., Orel R.
  Zgodba o zlorabi (napačni uporabi in pomembnih nevarnostih) in pravilni uporabi zaviralcev protonske črpalke, ali Če nekaj uporabljamo pogosto, to še ne pomeni, da uporabljamo tudi prav – Orel R.
  Satelit Takeda: Pristop k zdravljenju sindroma kratkega črevesa z odpovedjo prebavil - Kogovšek K.
   
4.            Spletni seminar 13. 12. 2021
  Znane in manj znane skrivnosti bakterije Helicobacter pylori – koristi in škodljivosti zdravljenja. - Tepeš B., Orel R.
  Satelit Lek Sandoz: Da ne zdravimo ene bolezni in tvegamo vrste drugih: LA-5+BB-12 koterapija eradikacije H. pylori - Orel R.
  Zelo uporabno o eozinofilnih boleznih prebavil, ki so med nami (že v epidemičnih razsežnostih), a o njih vemo (pre)malo. - Orel R., Tepeš B.
  Satelit Ewopharma: Indukcijsko in vzdrževalno zdravljenje eozinofilnega ezofagitisa - Tepeš B.
   
 
 
 
 

 

Prijava ni več mogoča.